Vrijdag 2 juni 2023

Hoe jij je interieur een frisse look kan geven! Deel artikel

Je interieur een nieuwe look & feel geven, het kan je eigendom een totaal vernieuwende look geven. Hoe begin je er aan en waar moet je aan denken? In dit artikel geven wij je enkele tips om je te helpen met jouw geüpgrade interieurontwerp!

Voordat je wijzigingen aanbrengt, neem je best even de tijd om na te denken over je nieuwe ontwerp, wat wil je hiermee bereiken. Bedenk wat je wil behouden van je huidige ontwerp, wat je wil veranderen en wat je algemene stijl en kleurenschema's zullen zijn. Misschien wil je een moodboard maken of inspiratie opdoen uit interieurblogs, tijdschriften en sociale media. Pinterest is een fijne website om inspiratie op te doen.

 

Eens je een plan en een visie hebt, is het tijd om aan de slag te gaan! Eén van de makkelijkste, meest effectieve en budgetvriendelijke manieren om je interieur te upgraden is door kleur toe te voegen. Je kunt dit doen met verf, behang, accentstukken of gewoon door de kleur van je textiel te veranderen. Overweeg een kleurenschema te kiezen dat complementair is aan de bestaande kleuren in uw kamer. Of ga voor een neutrale look, die de waarde van je huis laat stijgen doordat deze bij de grote meerderheid in de smaak valt. Ook gaven we reeds tips om aan de slag te gaan met rood in je interieur, deze kan je hier terugvinden.

 

Een andere manier om je interieur een boost te geven, is door de texturen in je kamer te mixen. Dit kan worden gedaan door een verscheidenheid aan textiel toe te voegen, zoals kussens, dekens en vloerkleden, of door verschillende materialen zoals hout, metaal en glas op te nemen. Dit voegt diepte toe aan je ruimte. Ook kan bijvoorbeeld verlichting een groot verschil maken in de look & feel van jouw ruimte. Overweeg om verschillende soorten verlichting toe te voegen, zoals staande lampen, tafellampen en hanglampen,... Om een warme, gezellige en uitnodigende sfeer te creëren.

 

Eén van de belangrijkste stappen bij het upgraden van uw interieurontwerp is het opruimen en organiseren van de ruimte. Overweeg om onnodige spullen, zoals oude tijdschriften of ongebruikte meubels, weg te doen en een plek te zoeken voor alles wat je wel bewaart. Dit zorgt voor een schone en opgeruimde omgeving die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is. Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor goedkopere stukken van mindere kwaliteit te gaan, kan investeren in kwaliteitsmeubilair en decor een groot verschil maken in de algehele look en feel van je ruimte. Overweeg om items te kopen die zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die vele jaren meegaan. Je kan ook tweedehands op zoek gaan naar tijdloos meubilair, in de kringloopwinkel kan je vaak pareltjes op de kop tikken!

 

Je hoeft niet per sé nieuwe meubels te kopen om je interieur een upgrade te geven. Soms kan het simpelweg herschikken van je bestaande meubels een groot verschil maken. Experimenteer met verschillende indelingen en configuraties om de opstelling te vinden die het beste bij jouw ruimte past.

 

Wees ten slotte niet bang om je eigen persoonlijke accenten aan je interieur toe te voegen. Het weergeven van mooie familiefoto's of kunstwerken waar je van houdt, kan een persoonlijk en vooral unieke tint aan je ruimte geven. Het upgraden van jouw interieurontwerp hoeft geen duur of tijdrovend proces te zijn. Door deze tips te volgen, kan je een ruimte creëren die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is. Vergeet vooral niet om plezier te hebben en te genieten van het proces!

Deel artikel