Vrijdag 2 juni 2023

Je kamerplanten verzorgen via apps? Het kan! Deel artikel

Als je geen groene vingers hebt of gewoon een beetje hulp nodig hebt bij het onderhouden van je planten, zijn hier enkele handige apps die je kunt gebruiken. 

In de wereld van vandaag zijn er talloze apps beschikbaar om ons te helpen bij alles, van het bestellen van eten tot het organiseren van onze dagelijkse taken. Zo zijn er dus ook apps die ons kunnen helpen bij het verzorgen van onze kamerplanten. Als je geen groene vingers hebt of gewoon een beetje hulp nodig hebt bij het onderhouden van je planten, zijn hier enkele handige apps die je kan gebruiken. Zo hoeft die ene dorre plant in de hoek van je woonkamer niet te lijden, en maak je gebruik van enkele handige geheugensteuntjes!

1.Planta

Planta is een app die je helpt bij het verzorgen van je kamerplanten. Het enige wat je hoeft te doen is een foto van je plant maken en de app vertelt je alles wat je moet weten over de verzorging ervan. Planta geeft je ook reminders voor het water geven en bemesten van je planten, zodat je nooit vergeet wanneer het tijd is om ze wat liefde te geven.

2. PictureThis

PictureThis is een app waarmee je foto's van planten kunt maken en de app zal je vertellen wat voor plant het is en hoe je ervoor moet zorgen. Je kunt ook vragen stellen aan experts in de gemeenschap en tips delen met andere plantenliefhebbers.

3. GardenTags

GardenTags is een sociale netwerk-app voor tuinieren en plantenliefhebbers. Het stelt gebruikers in staat om foto's van hun tuinen en planten te delen, vragen te stellen aan andere gebruikers en ideeën en inspiratie op te doen voor hun eigen tuin. De app biedt ook een identificatiefunctie voor planten, zodat je altijd weet wat er in je tuin groeit.

4. Waterbug

Waterbug is een eenvoudige app die je helpt bij het bijhouden van de waterbehoefte van je planten. Je voert gewoon de namen van je planten in en de app geeft aan hoe vaak je ze water moet geven. Waterbug biedt ook een functie voor het bijhouden van de vochtigheid van de grond, zodat je weet wanneer het tijd is om water te geven.

5. Happy Plant

Happy Plant is een app die je helpt bij het bijhouden van de groei en ontwikkeling van je planten. Het houdt bij hoeveel je water geeft en wanneer je bemest, en geeft je reminders wanneer het tijd is om deze taken uit te voeren. Happy Plant biedt ook een kalenderweergave van je planten, zodat je altijd weet wanneer je ze voor het laatst hebt verzorgd.

Deel artikel

Relevante artikelen